Hva er et svart hull? Kan mennesker reise inne i et svart hull?

Hva er et svart hull? Kan mennesker reise inne i et svart hull?
Anonim

Svar:

Et svart hull er et område av rom hvorfra ingenting, selv lys, kan unnslippe.

Forklaring:

Schwarzschild-løsningen til den generelle relativitetsteorien forutslo at hvis en massiv kropp blir komprimert under en viss radius, vil det forvride romtiden slik at ikke engang lys kan rømme det.

Begrepet svart hull ble gitt for å beskrive en slik region. Selv om vi aldri har observert et svart hull, er de antatt å eksistere fordi det er objekter i rommet som, som så små og massive, de bare kan være svarte hull.

Det er teoretisk mulig å komme inn i et svart hull, men det ville være umulig å komme seg ut eller til og med sende en melding ut.

Svarte hull kan dannes når en stor stjerne kollapser i slutten av livet og eksploderer som en supernova. Stjernens kjerne, hvis den er massiv nok, vil kollapse inn i et svart hull. Det ville være umulig å komme inn i et slikt svart hull i live som når du kommer nær, vil forskjellen i tyngdekraften mellom hodet og føttene rive deg fra hverandre.

Hvis det svarte hullet er større, ville det være mulig å krysse hendelseshorisonten, som er grensen til det svarte hullet, i live. Problemet er da at du ville falle inn i det sorte hullets sentrale singularitet. Dette er et punkt med uendelig tetthet hvor alt kommer inn i det svarte hullet til slutt.