Hva er noen eksempler på cladistics? + Eksempel

Hva er noen eksempler på cladistics? + Eksempel
Anonim

Cladistics er en av de primære metodene for å konstruere fylogenier, eller evolusjonære historier. Cladistics bruker delte, unike karakterer for å gruppere organismer i clades. Disse klatene har minst en delt, unikt karakter funnet i deres siste vanlige forfedre som ikke finnes andre steder, derfor anses de nærmere for hverandre enn til andre grupper.

Disse delte tegnene kan være morfologiske, som beinstruktur eller muskelsammensetning; atferdsmessige, som nattlige / daglige mønstre; molekylær, som DNA eller proteinsammensetning; og mer.

For eksempel kan primatene betraktes som en klade da de har flere delte, unike karakterer de arver fra en felles forfader, og disse tegnene er ikke til stede i andre grupper (eller hvis de er til stede, har en markert forskjellig opprinnelse). I primater vil dette omfatte tilpasninger for å leve i trær, stor hjerne størrelse, langsommere utviklingsgrad og mer.

Sjekk ut dette bildet for en visuell representasjon av clades:

Clades inkluderer alle etterkommere av en felles forfedre, slik at du kan se at noen av disse gruppene ikke er strenge clades.

Det finnes også andre nyttige termer i kladistikk som mono-, para- og polyfyletiske grupper. For mer informasjon om disse, gjerne spør et annet spørsmål eller sjekk ut siden nedenfor.

Monofyletiske, Parapetyletiske, Polyfyletiske Grupper forklart

en metode for klassifisering av dyr og planter som tar sikte på å identifisere og ta hensyn til bare de delte egenskapene som kan utledes av å ha oppstått i den felles forfederen til en gruppe arter under utviklingen, ikke de som oppstår ved konvergens.

en.wikipedia.org/wiki/Cladistics