Hva er x og y avlyttes for y = x ^ 2 - 4x + 4?

Hva er x og y avlyttes for y = x ^ 2 - 4x + 4?
Anonim

Svar:

Faktoriser for å finne # X # avlyser og erstatter # X = 0 # å finne # Y # avskjære.

Forklaring:

# X # fanger

For å finne # X # avlyser det er 3 metoder. Disse metodene er faktorisering, kvadratisk formel og fullføring av torget. Factorising er den enkleste metoden, men fungerer ikke hele tiden, men det gjør det i ditt tilfelle.

For å faktorisere uttrykket må vi opprette to parenteser: # (X + f) (x + -g) # Vi kan finne ut verdiene til a og b fra ligningen ovenfor.

Den generelle formen for en kvadratisk ligning er # ax ^ 2 + bx + c #. Verdiene av # F # og # G #multiplisere å lage # C # som i ditt tilfelle er 4. Verdiene må også og Legg til sammen for å lage # B # som i ditt tilfelle er -4. Dette eksemplet er enkelt, som begge #en# og # B # er -2 og dette tilfredsstiller begge betingelsene ovenfor. Så vår faktoriserte ligning er # (X-2) (x-2) #

Løsningene til ligningen er motsatt verdi til de i parentesene. I dette tilfellet betyr det at løsningene er begge bare 2, og det er bare en løsning, så det er bare ett punkt hvor det krysser # X # akser. Merk at i eksempler hvor parentesene har en annen verdi i dem, vil det være 2 poeng hvor linjen krysser # X # akser.

For å finne # Y # koordinat av dette punktet erstatter vi vår verdi av # X #, 2 i den opprinnelige ligningen.

#y = (2) ^ 2 - 4 (2) + 4 #

#y = 4 - 8 + 4 #

#y = 0 #

Så verdien av # Y # er 0 på dette punktet, og vår # X # intercept koordinat er #(2,0)#. Hvis du har to verdier for # X # i forrige del må du gjøre dette to ganger for å få begge koordinatene.

# Y # avskjære

De # Y # avskjæring er mye lettere å finne. Som vi vet på # Y # avskjære verdien av # X # er lik 0. Derfor erstatter vi bare dette inn i ligningen for å finne verdien for # Y #.

#y = (0) ^ 2 - 4 (0) + 4 #

Fjerner alt multiplisert med 0 får vi: #y = 4 #

Så derfor # Y # intercept koordinat er #(0,4)#.