Hvem skal ha makt til å være «øverstkommanderende for hæren og marinen i USA, og av de mange staters militær», ifølge den amerikanske forfatningen?

Hvem skal ha makt til å være «øverstkommanderende for hæren og marinen i USA, og av de mange staters militær», ifølge den amerikanske forfatningen?
Anonim

Svar:

USAs president

Forklaring:

Artikkel II, Grunnloven § 2, sier delvis:

Presidenten skal være øverstkommanderende for hæren og marinen i USA, og av de forskjellige staters milits, når de blir kalt inn i USAs faktiske tjeneste;

www.law.cornell.edu/constitution/articleii

Dette betyr ikke at bare presidenten har ansvar i henhold til forfatningen om de væpnede styrkene. Kongressen, i henhold til artikkel I, avsnitt 8, sier at kongressen er ansvarlig for:

Å erklære krig, gi brev av marque og gjengjeldelse, og lag regler om fangster på land og vann;

Å heve og støtte hærene, men ingen bevilgning av penger til bruken skal være på lengre sikt enn to år;

Å skaffe og vedlikeholde en marine

Å lage regler for regjeringen og reguleringen av land- og flomstyrker;

For å sørge for at militsen skal utøve unionsloven, undertrykke opprør og avvise invasjoner;

For å sørge for organisering, bevegelse og disiplinering, militsen og for å styre en slik del av dem som kan være ansatt i tjenesten av USA, forbeholder seg henholdsvis stater, utnevnelse av offiserer og myndighet til å trene opp militia i henhold til disiplinen foreskrevet av kongressen;

www.law.cornell.edu/constitution/articlei

Og det er gni - Kongressen skal øke og vedlikeholde de væpnede styrkene og erklære når de skal brukes og det er det President, når kongressen har erklært at de skal brukes, hvem bestemmer hvordan de skal brukes.

Begge sider har forsøkt å utøve mer og mer kontroll over bruken av militæret gjennom årene. Presidenter har sendt militære styrker utenlands uten kongressens godkjenning (Vietnam-konflikten), med kongressen som da passerer krigsmaktloven (som tvinger presidenten til å rapportere til kongressen innen 48 timer når noen militære styrker brukes), og nå med trusselen om terrorisme På grunn av stigningen og mangelen på en fest for å erklære krig, bruker presidenter militære styrker på en krigsmessig måte, men uten å ha erklært krig.

www.law.cornell.edu/wex/commander_in_chief_powers