Hva er de store forskjellene mellom de fire grunnleggende kreftene?

Hva er de store forskjellene mellom de fire grunnleggende kreftene?
Anonim

Svar:

De store forskjellene mellom de fire grunnleggende kreftene er deres relative styrker og omfanget de overtar.

Forklaring:

De fire grunnleggende kreftene er sterk atomkraft, elektromagnetisk kraft, svak atomkraft og tyngdekraften.

Sterk atomkraft er den sterkeste av dem. Det er ansvarlig for å holde atomkernen sammen til tross for den enorme avstøtningen mellom de tilsvarende ladningene av protoner i kjernen. Protoner og nøytroner består av tre kvarker holdt sammen av fargekoblingsstyrken. Den sterke kraften kan derfor betraktes som den resterende fargekraften til hver proton og nøytron. Dette forklarer hvorfor den sterke kraften er så kortvarig.

Elektromagnetisk kraft er den nest sterkeste fundamentale kraften. Elektrisitet og magnetisme ble tenkt å være to separate krefter. De ble forent av James Clerk Maxwell i 1873 som den elektromagnetiske kraften. Den har uendelig rekkevidde, men følger den inverse kvadratiske loven og er avstøtende mellom lignende ladninger, slik at styrken minker raskt med økende avstand. Det er ansvarlig for å holde atomer og molekyler sammen. Den er så sterk på atomnivå at den dominerer de tre andre kreftene.

Svak atomkraft innebærer utveksling av W og Z bosoner. Den har en veldig kort rekkevidde, vanligvis mellom #10^-17# til #10^-16# meter. På #10^18# meter, kan den svake kraften være like sterk som den elektromagnetiske kraften, men styrken minker eksponentielt med økende avstand. Den svake kraften er ansvarlig for forandringen av kvarkens smak.

Gravitasjonskraft er den svakeste av alle de grunnleggende kreftene. Det er imidlertid den mest dominerende kraften på grunn av sin lange rekkevidde. Det følger den inverse firkantet loven som elektromagnetisk kraft, men det er alltid attraktivt og dermed ikke avbrutt.