Hvorfor angrep Japan Pearl Harbor?

Hvorfor angrep Japan Pearl Harbor?
Anonim

Svar:

Jeg tror det var ment å kreme i et definitivt slag USAs evne til å føre krig i Stillehavet (tungt avhengig av naval- og carrier-båret operasjoner) og dermed gi en endelig fordel for de japanske styrker og kanskje tvinge USA å be om fred.

Forklaring:

Angrepet var ment å ødelegge den amerikanske flåten i et raskt og avgjørende angrep da de amerikanske skipene ble gruppert i havn og skjedde i øyeblikk av krigserklæringen for å få maksimal overraskelse (og destruktiv effekt).

På grunn av en forsinkelse (angivelig med hensikt i henhold til enkelte kilder) ved håndtering av krigserklæringen, skjedde angrepet da de to nasjonene ikke var i krig ennå (produserer en bølge av vold og forargelse).

Selv om jeg regnet som et originalt og innovativt angrep, tror jeg at japansk hadde inspirasjonen til angrepet fra det engelske raidet, ved hjelp av torpedobomber (carrier based), mot den italienske flåten i Taranto havn i august 1940.

Selv om angrepet ødela mange kapitalskip, klarte det ikke å ødelegge transportørene (ikke i havnen), de viktigste eiendelene, for en moderne maritim slags krig, på den tiden.