Hva er forbindelsen mellom senescens og apoptose?

Hva er forbindelsen mellom senescens og apoptose?
Anonim

Svar:

De er begge mekanismer med skadede celler for å unngå replikering.

Forklaring:

apoptose er prosessen der en celle bestemmer seg for å drepe seg selv. senescence er en irreversibel arrest av celleproliferasjon mens cellen opprettholder metabolsk funksjon (ofte forbundet med cellulær aldring).

Både apoptose en senescens er indusert når en celle registrerer at DNA i cellen er skadet. Når en celle ville fortsette å proliferere til tross for DNA-skade, er det meget godt mulig at de nylig genererte cellene ikke fungerer som de skal kreftceller (med ubegrenset proliferativ kapasitet).

Interessant nok er senescentceller i stand til å motstå apoptose; de stopper bare proliferating, men er fortsatt i stand til å utsette molekyler som påvirker nabokeller. Disse utsatte faktorene kan til og med ha tumorfremmende egenskaper.

Det ser ut til at senescence utviklet seg sammen med apoptose for å undertrykke dannelse av svulster. Imidlertid gjør apoptose en bedre jobb på dette, og det er fortsatt dårlig forstått hvorfor senescence ikke har blitt konkurrert ut av apoptose. Senescens må ha noen fordel over apoptose, men dette er fortsatt uklart.

Hvis du vil om dette svært interessante emnet, kan jeg anbefale artikkelen i Child et al. 2014 i EMBO rapporter.