Hva er dendrochronology? + Eksempel

Hva er dendrochronology? + Eksempel
Anonim

Svar:

Studien av veksten ringer i tre for å finne årene den vokste og for å få informasjon om atmosfæriske forhold på den tiden.

Forklaring:

Dendrochronology er en vitenskapelig metode for å analysere vekstringer av trær for å bestemme året hvor hver ring ble dyrket og detaljer om miljøet på det tidspunktet (for eksempel klimaforhold, våt eller tørr år, karbondioksydnivåer).

Dette er et veldig nyttig verktøy når du prøver å finne en alder av bygninger, kunst, maskiner, etc. som inneholder tre.

Alle trær av en bestemt art som vokser på samme sted på samme tid, vil danne vekstringer med tilhørende egenskaper (relativ tykkelse, farge, hardhet, kjemisk sammensetning, etc.).

Ved å studere ringene som ble dannet hvert år i mange treprøver, er det bygget opp databaser med vekstringemønstre som gjør det mulig å finne de eksakte årene av vekst for mange gamle treobjekter.

Kontinuerlige oppføringer for enkelte trearter har blitt korrespondert tilbake tusenvis av år ved å samsvare sekvenser i vekstringer med tidligere og tidligere generasjoner av trær.

Det er derfor mulig å få presis informasjon om miljøendringer og å krysse kalibrere andre metoder for å måle historiske miljøforandringer, og til og med for å øke presisjonen av radiokarbon datering ved å krysskalibrere med kjente gamle treprøver.