Hva forårsaker "varme øya" effekten?

Hva forårsaker "varme øya" effekten?
Anonim

Svar:

Urbaniseringen av byer og storbyområder med mindre vegetasjon eller fordamping av vann fører til at tett byområder får mer varme enn i nærliggende landområder.

Forklaring:

Når mennesker dekker grønt rom og lander med veier, bygninger og andre strukturer, forandrer mennesker utilsiktet lokalt klima, land og atmosfære. Når landet er dekket av bygninger og andre strukturer, er de termiske egenskapene til den omgivende atmosfæren endret. I tillegg frigjør bygninger og konstruksjoner varme gjennom forskjellige prosesser (dvs. drivhusgassutslipp, maskiner, etc.). I tillegg har bygninger og strukturer i tette byområder ulike konvensjonelle varmekapasiteter i motsetning til landområder som kan ha gress og mer vegetasjon.

Høye bygninger bidrar også til varme øya effekten, siden måten solen absorberes, endres eller endres i ulike områder av et urbane landskap. En annen bidragsyter til varme øya effekten er mangelen på fordampning i en by. Mange byer har stormdreneringssystemer som tar opp vann. I et naturlig miljø bidrar fordampningsprosessen til å fungere som naturlig kjøleprosess med fuktighet som absorberes i atmosfæren.

Andre faktorer som kommer inn i spill som forurensende stoffer fra industrielle prosesser, tradisjonelle forbrenningsmotorer, klimaanlegg etc. bidrar til varme øya effekten på en mer direkte og åpenbar måte til varme øya effekten.