Hvorfor gir vaksinasjon langvarig beskyttelse mot en sykdom, mens gamma globulin (IgG) gir kun kortvarig beskyttelse?

Hvorfor gir vaksinasjon langvarig beskyttelse mot en sykdom, mens gamma globulin (IgG) gir kun kortvarig beskyttelse?
Anonim

Svar:

Fordi vaksinasjon innebærer aktiv immunitet.

Forklaring:

Nå før vi fortsetter, la oss definere noen betingelser først.

La oss definere begrepet antigen først. Antigenet er som en organisasjons ID. Det må presenteres før det blir anerkjent. Analogen her er en demon (fremmed organisme) gikk til himmelen (menneskekroppen) og i porten var det nødvendig med en ID (antigen). Fordi folkene i porten så at demonen hadde et helvete-ID, ble generalerne (lymfocytter) informert om hva denne demonen så ut som og befalte sine underordnede (antistoffer) å gripe demonen.

Det finnes to typer immunitet:

1. Aktiv immunitet

Det er svært viktig å huske at når et fremmed immunogent immunokjemisk antigen er funnet i kroppen, produserer kroppen vår, spesielt våre B-lymfocytter, stoffer som kalles antistoffene for å gjøre det enklere for oss hvite blodceller å kvitte seg med den uhellige organismen.

B-lymfocytter, ved antigengjenkjenning, vil skille seg inn i plasmakeller og minne B-celler. Plasma celler utsöndre antistoffet som er spesifikt for antigenet, og Minne B-celler, som navnet antyder, vil huske at fremmed antigenet reagerer raskere i fremtidige møter med organismen med det samme antigenet, og gir dermed en Langsiktig, men langsomt fungerende beskyttelse.

Eksempel: Vaksinasjon - En del av organismen injiseres til individet, og stimulerer dermed antistoffproduksjon uten å forårsake sykdommen.

2. Passiv immunitet

Passiv immunitet administrerer selve antistoffet. Og derfor ble det ikke produsert minne B-celler. Imidlertid, fordi antistoffene er lett tilgjengelige, nøytraliseres antigenet raskt uten hjelp av B-lymfocytter. Det er imidlertid bare kort sikt fordi Memory B-celler ikke produseres. Derfor gir det en kortvarig men rasktvirkende beskyttelse..

Eksempel: Rabies Immunoglobulin injiseres til personer som er bitt av dyr for å motvirke virusets effekter i kroppen. Når kroppen produserer antistoffer mot rabiesviruset, kan personen allerede være død.

Håper dette hjalp!:)