Hvorfor er de fleste ikke-fornybare energiressurser brent?

Hvorfor er de fleste ikke-fornybare energiressurser brent?
Anonim

Svar:

Det er prosessen med å bryte hydrokarbonene inn i karbondioksid og vanndamp som frigjør energi. Derfor er de fleste ikke-fornybare energikilder brent.

Forklaring:

hydrokarboner #C_NH_ {2 (N + 1)} # representerer en tilstand av høy elektrostatisk potensiell energi. I naturen er det observert at nesten hele systemet har en tendens til å gå videre mot en tilstand av lavere potensiell energi. Høye potensielle energistater er således iboende ustabile, og systemer vil rekonstruere seg selv som frigjør energien dersom de kan bosette seg i en ny tilstand av lavere potensiell energi.

De fleste ikke-fornybare energikilder er fossilisert organisk materiale.

Dypt under jordens overflate hvor temperaturen er funnet i området # 100 ^ oC - 150 ^ oC #, organisk materiale (kerogen) gjennomgår termisk nedbrytning gradvis over geologiske tidsperioder til lettere hydrokarboner som metan, gjennom en prosess som kalles Catagenesis. Det endelige produktet er enkle hydrokarboner som metan.

Metan har fire hydrogenatomer bundet til karbon. Det er elektrostatisk potensiell energi forbundet med disse bindingene. Nå dersom oksygenmolekyler kommer sammen, gir de en mulighet for at hydrogen-karbon-oksygenatomene omkonfigurerer seg til å gå til en tilstand av lavere potensiell energi. Men for at dette skal skje, må det være noen første drivkraft. Dette leveres av brann / gnist. Når den er initiert, er energien som frigjøres ved omkonfigurering av ett sett med molekyler, tilstrekkelig til å holde reaksjonen igang. Så det er prosessen med å koble hydrokarboner til karbondioksid og vanndamp (brennende) som frigjør energi. Så hvis vi ønsker energi fra hydrokarboner, må vi brenne den.