Hva gjør en transformator til AC spenning?

Hva gjør en transformator til AC spenning?
Anonim

Transformatorer enten stiger opp eller sperrer spenningen til en vekselstrøm.

Transformatorer fungerer bare med vekslende strømmer. På det mest grunnleggende nivå består en transformator av en primærspole, en sekundærspole og en jernkjerne som passerer gjennom hver spole. Kjernen sikrer at strømmen gjennom de to spolene er koblet sammen. A.c. i primærspolen forårsaker strømmen å være kontinuerlig skiftende retning og dermed produsere en skiftende fluxkobling gjennom sekundærspolen som fremkaller en vekselstrøm i den.

Hvis antall svinger i sekundærspolen er mer enn primærspenningen, så går transformatoren opp spenningen, dvs. spenningen er større enn spenningsinngangen (nb-effekten er den samme hvis effektiviteten er 100%, men mindre i ekte situasjoner). Det motsatte er sant dersom antall svinger i sekundæret er mindre enn det primære, dvs. trinn ned, spenningsutgang mindre enn inngang.

Da strømmen gjennom hver spole er den samme (i et øyeblikk i tid), men antall sving i hver spole er forskjellig, er fluxkoblingen i hver spole forskjellig. Forholdet mellom primær og sekundær sving er lik forholdet mellom primær og sekundær spenning.

# N_p / N_s = V_p / V_s #