Hvordan løser du 6x ^ 2 - 7x + 2 = 0 ved hjelp av kvadratisk formel?

Hvordan løser du 6x ^ 2 - 7x + 2 = 0 ved hjelp av kvadratisk formel?
Anonim

Svar:

De to mulige løsningene er

#x = 0.667 #

#x = 0.50 #

Forklaring:

Jeg gir den kvadratiske formelen slik at du kan se hva jeg gjør når jeg trer deg gjennom prosessen:

Jeg synes det er verdt å nevne det #en# er nummeret som har # X ^ 2 # sikt forbundet med det. Dermed ville det være # 6x ^ (2) # for dette spørsmålet.# B # er nummeret som har # X # variabel assosiert med det og det ville være # -7x #, og # C # er et tall i seg selv og i dette tilfellet er det 2.

Nå plugger vi bare våre verdier inn i ligningen slik:

#x = (- (-7) + - sqrt ((- 7) ^ (2) - 4 (6) (2))) / (2 (6)) #

#x = (7 + -sqrt (49-48)) / 12 #

#x = (7 + -1) / 12 #

For disse typer problemer får du to løsninger på grunn av #+-# del. Så hva du vil gjøre er å legge til 7 og 1 sammen og dele det med 12:

#x = (7 + 1) / 12 #

#x = 8/12 = 0.667 #

Nå trekker vi 1 fra 7 og deler med 12:

#x = (7-1) / 12 #

# x = 6/12 = 0.50 #

Deretter kobler du hver verdi av x til ligningen separat for å se om verdiene gir deg 0. Dette vil fortelle deg om du har utført beregningene riktig eller ikke

La oss prøve den første verdien av # X # og se om vi får 0:

#6(0.667)^(2)-7(0.667)+2 = 0#

#2.667 - 4.667 + 2 =0#

#0= 0#

Denne verdien av x er riktig siden vi fikk 0!

Nå, la oss se om den andre verdien av # X # er korrekt:

#6(0.50)^(2)-7(0.50)+2 = 0#

1.5 -3.5 +2 = 0#

#0= 0#

Den verdien av x er også riktig!

Dermed er de to mulige løsningene:

#x = 0.667 #

#x = 0.50 #