Når er det mulig for en befolkningstilvekst å være mindre enn null?

Når er det mulig for en befolkningstilvekst å være mindre enn null?
Anonim

Svar:

Befolkningsveksten er mindre enn 0 når dødeligheten er større enn fødselsraten, og befolkningen blir mindre etter hvert som tiden går.

Forklaring:

Vekstraten til befolkningen er forskjellen mellom fødselsraten og dødsfallet. Si at fødselsraten for en bestemt befolkning er 5000 i året, og dødsfallet er 3000 per år. Forskjellen er 2000 og dermed veksten er 2000 per år. Hvis dødsfallet skulle bli 8000 dødsfall i året, så ville forskjellen være -3000 og så ville vekstraten være negativ.

Vanlige årsaker til negative veksttakter vil være sykdom, overbefolkning eller mangel på mat og andre nødvendige ressurser. Plager kan decimere en befolkning og drastisk øke dødsraten, men de går vanligvis som tiden går videre. Tørkebølger, flom og andre naturkatastrofer kan direkte drepe befolkningsdeltakere, men kan også ødelegge matforsyningen, og øke dødsraten, noe som kan føre til en negativ befolkningsvekst.

Når det gjelder mennesker, kan befolkningen i et bestemt land avta hvis emigrasjonen er større enn antall fødsler og antall innvandrere.