Hva er måleenheter?

Hva er måleenheter?
Anonim

Måling, per definisjon, er en prosess for å sammenligne verdien av noe vi observerer med en viss måleenhet som vi vanligvis er enige om å være vår måleenhet.

For eksempel er vi enige om å måle en lengde ved å sammenligne den med en lengde på noe objekt vi enedes om å være en enhet av lengde. Så, hvis lengden på objektet vårt er 3 ganger større enn lengden av lengdenheten, sier vi at måling av lengden på objektet vårt er lik 3 måleenheter.

Ulike observasjonsobjekter krever forskjellige måleenheter. Måleenhet av et område er forskjellig fra måleenhet for elektrisk motstand. Men for hver type observerbar gjenstand har vi vår egen måleenhet, slik at hvert objekt (tid, vekt, lengde, kraft, trykk, hastighet etc.) kan måles.

Det vanligste system av enheter som er ansatt i det internasjonale vitenskapelige samfunn, er det internasjonale system av enheter (Le Système international d'unitsés, eller SI). Det er syv SI basenheter, og alle fysiske mengder kan måles når det gjelder kombinasjoner av disse syv enhetene:

måleren for avstand, kilo for masse, den andre for tiden, ampere for elektrisk strøm, Kelvin for temperatur, molen for mengden stoff, og.

candela for intensitet av lys.