Hva er strukturen, funksjonen og plasseringen av pleura, perikard og peritoneum?

Hva er strukturen, funksjonen og plasseringen av pleura, perikard og peritoneum?
Anonim

Svar:

Pleura, perikard og peritoneum er membraner som innkapsler store organer i kroppen. Pleura, lungene, perikardiet i hjertet og bukhinnen i fordøyelseskanaler.

Forklaring:

Pleura, perikard og peritoneum er membraner som innkapsler store organer i kroppen.

Pleura er membraner i thoracic hule. Det er to pleura, parietal og visceral. Den parietale pleura linjer den indre overflaten av thoracic hule og ribcage. Den viscerale pleura linje lungene. Pleuraen skiller ut et væske som fyller pleuralrom mellom lungene og ribcage for å redusere friksjonen som oppstår ved lungens bevegelse under innånding og utånding.

Perikardiet er et tett vevsak som omgir hjertet. Denne membranen utskiller væske inn i perikardialrommet mellom hjertet og perikardiet. Dette væsket reduserer friksjonen som oppstår ved bevegelsen av hjertet under pumping av blodet.

Peritoneum består også av to typer. Den parietale peritoneum som linjer de indre veggene i buk- og bekkenhulrommene, mens den viscerale bukhinnen strekker fordøyelseskanaler. Den peritoneale væsken bidrar til å smøre de indre organene i hulrommene, mens det viscerale brystbenet bidrar til å støtte organene.

s3.amazonaws.com/classconnection/357/flashcards/1252357/png/structure-of-the-peritoneum-and-peritoneal-cavity-14D07FA8A6568509E59png