Hvorfor kalles kreftene ofte grunnleggende eller grunnleggende krefter? Hvor er disse styrkene funnet? Hvordan er andre krefter knyttet til dem?

Hvorfor kalles kreftene ofte grunnleggende eller grunnleggende krefter? Hvor er disse styrkene funnet? Hvordan er andre krefter knyttet til dem?
Anonim

Svar:

Se nedenfor.

Forklaring:

Det er 4 grunnleggende eller grunnleggende krefter. De kalles så fordi alle samspill mellom ting i universet kan kokes ned til dem. To av dem er "makro", noe som betyr at de påvirker ting som er atomstørrelser og større, og to er "mikro", noe som betyr at de påvirker ting i atomskala. De er:

A) Makro:

1) tyngdekraften Det bøyer plass, gjør ting bane andre ting, "tiltrekker" ting til hverandre, osv. Osv. Det er derfor vi ikke blir kastet ut i rommet.

2) Elektromagnetisme. Det er ansvarlig for elektrisitet og magnetisme.

B) Mikro:

1) Sterk kraft. Dette gjør at atomkjernen forblir sammen. De er sammensatte eller partikler som enten har en positiv elektrisk ladning eller en nøytral. Hvis det ikke var sterk styrke, ville kjernen til ethvert atom i tillegg til hydrogen ikke forbli sammen.

2) Svak kraft. Dette regulerer kjernefysisk forfall. Det setter reglene for atomfisjon og atomforfall.

Eventuelle andre samspill eller krefter vi observerer i universet, det være seg stellar fusjon, en kjørerbilmotor, en atomvåpen eller en fungerende hjerne, kan alle forklares gjennom disse styrkene, og vi kan ikke gå mer grunnleggende enn dem. Det er derfor de kalles grunnleggende.