Hva er prinsippet om LØSNINGER SOM, FORKLARING nødvendig, og også begrensninger?

Hva er prinsippet om LØSNINGER SOM, FORKLARING nødvendig, og også begrensninger?
Anonim

Svar:

Polare løsningsmidler løser polare løsemidler …. selvfølgelig er det en fangst …

Forklaring:

Polare løsningsmidler TEND å oppløse polare løsemidler …. og ikke-polare løsningsmidler TEND for å oppløse ikke-polare løsemidler … men dette er en veldig generell tommelfingerregel. Og her når vi sier # "Polar" # vi mener # "Lade-skilt" #.

Vann er et usedvanlig polart løsningsmiddel, og er i stand til å løse mange ioniske arter, og mange arter som er i stand til hydrogenbinding, for eksempel SHORTER-alkoholene. Metanol og spesielt etanol er uendelig blandbare med vann.

På den annen side er ikke-polare løsningsmidler som heksaner i stand til (noen ganger) å løse ikke-polare oppløsninger. Hexaner er blandbar med etanol (på grunn av tokarbonkjeden), men uimotståelig med metanol (en karbonkjede). Og det er også polare oppløsningsmidler som dietyleter og metylenklorid, som ikke er i stand til å løse ioniske løsemidler, men likevel gode løsningsmidler for mange organiske løsemidler.

Så hvordan vet du hvilken løsemiddel som er løselig i hvilket løsemiddel? Hvordan mer ved eksperiment? Og polar eller ikke, MEST løsningsmidler HAVE ENKEL oppløselighet i vann, en av de mest kraftige løsningsmidlene som er kjent.

Forvirret ennå?