Hva kalles avfallsmaterialet som etterlates etter at mineralet er fjernet fra malmrock?

Hva kalles avfallsmaterialet som etterlates etter at mineralet er fjernet fra malmrock?
Anonim

Svar:

Gangue er begrepet du leter etter.

Forklaring:

I gruvedrift er gangue det kommersielt verdiløse materialet som omgir, eller er nært blandet med, et ønsket mineral i et malminnsats. Det er dermed forskjellig fra overbelastning, som er avfallsstøppen eller materialene som ligger over en malm eller minerallegeme som er forskjøvet under gruvedrift uten å bli behandlet (Wiki).

Gangue mineraler er vanligvis nært forbundet med mineral av økonomisk interesse, og begge må derfor gjennomgå mineralbehandling for å skille de gode tingene fra de økonomiske "dårlige ting". Jo mer konsentrert mineral av verdi er i den totale steinen, den minst kostbare det er å trekke ut og derfor den mest økonomiske.

For eksempel, si at du har 10 tonn rock du har minert for kobber som har en malmgrad på 10%. Dette betyr at du bare får 1 ton kobber og 9 tonn gangue som du må skille og bli kvitt (dette er bare et eksempel - i den virkelige verden vil 10% kobbermalm være veldig høy klasse).

Etter hvert som gruvedrift fortsetter, kan malmkvaliteten falle for å si 5%, som betyr at du har 9,5 tonn avfallsmengde til 0,5 tonn verdifull malm. På et tidspunkt blir karakteren lav nok til at den ikke er verdt gruvedrift, og gruven vil bli stengt eller suspendert.