Hva er supplerende og komplementære vinkler? Og hvordan finner jeg komplementet og supplementet til et vinkelmål?

Hva er supplerende og komplementære vinkler? Og hvordan finner jeg komplementet og supplementet til et vinkelmål?
Anonim

Svar:

To vinkler som legger opp til enten 180 (tilleggs) eller 90 (Komplementære)

Forklaring:

Merk: Jeg skal bruke stjernen som gradertegn.

EN Supplerende vinkel er og en vinkel som måler 180 (aka en streng linje) og a Komplementær vinkel er en vinkel som måler 90 (aka en rett vinkel). Når det står vinkelen betyr det 2 eller flere vinkler som legger opp til enten 180 (tilleggs) eller 90 (Komplementære).

For eksempel, hvis et spørsmål spør "Hva er komplementet til en vinkel som måler 34 ? Vi ville ta 90 (fordi komplementære midler 90 vinkel) og trekke ned 34 fra det for å finne sin komplement som er en 56 vinkel. EN Kompletter er en vinkel som når det legges til en gitt vinkel, legger opp til 90. Ligningen for dette ville være # 90 = vinkel 1 + vinkel 2 #.

Hvis et spørsmål spør "Hva er tillegget av en vinkel som måler 92 ? Vi ville ta 1800 (fordi supplerende betyr en 180 vinkel) og trekke ned 92 fra det for å finne sin supplement som er en 88 vinkel. EN supplement er en vinkel som når det legges til en gitt vinkel, legger opp til 180. Ligningen for dette ville være # 180 = vinkel 1 + vinkel 2 #.

For begge scenarier kan det være flere vinkler som legger opp til enten 180 eller 90 I så fall vil du bare kalle dem tillegg eller komplementære når de refereres sammen. I en ligning vil du bare legge til de andre vinkelmålene i enten likningen tilsvarende.