Hvorfor er drivhuseffekten skadelig for mennesker?

Hvorfor er drivhuseffekten skadelig for mennesker?
Anonim

Svar:

Det forårsaker global oppvarming.

Forklaring:

Bortsett fra det faktum at alle disse gassene kan være giftige ved høy konsentrasjon, er hovedproblemet de stiger global oppvarming.

Drivhuseffekten (stammer fra drivhusgasser) er en viktig prosess for livet på jorden.

Som du kan se på bildet, er drivhusgassens rolle å fange en del av solenergien og å sende den tilbake til jorden. Denne prosessen tillater Jorden å holde en varmere temperatur enn den som den ville ha uten atmosfære. Det er viktig for livet.

Problemet er når konsentrasjonen av klimagasser endres. Flere drivhusgasser i atmosfæren betyr mer solenergi falt og omdannet til varme. Dette fører følgelig til en økning av den globale jordtemperaturen. Det er det vi kaller "global oppvarming".

Konsekvensene vil variere avhengig av regionene på jorden, men blant de mest problematiske for befolkningen i befolkningen finner du - smelting av iskapper, ark og isbreer

- Økning av sjønivået som forårsaker oversvømmelser og nedsenking av noen øyer og lander på sjønivå

- Endringer i biologisk mangfold

- Sterke varmebølger

Svar:

Drivhusets effekt er ikke iboende skadelig for mennesker, men nivåene av klimagasser i atmosfæren kan fange mer varme, noe som forårsaker global oppvarming.

Forklaring:

Drivhusets effekt er ikke iboende skadelig for mennesker. Drivhuseffekten frigjør litt energi fra planeten, men den beholder også energi og oppvarmer planeten. Se dette relaterte spørsmålet om hvordan klimagasser er gode og dårlige.

Det er de raskt stigende nivåene av klimagasser i atmosfæren som feller mer varme, noe som forårsaker global oppvarming. Se dette relaterte spørsmålet om hvordan drivhuseffekten er knyttet til global oppvarming.