Hva er de store marine livssonene?

Hva er de store marine livssonene?
Anonim

Svar:

Den epipelagiske sonen, mesopelagiske sonen, badypelagiske sonen, abyssopelagiske sonen og den hadalpelagiske sonen er de store marine livssonene i havet.

Forklaring:

Den epipelagiske sonen, mesopelagiske sonen, badypelagiske sonen, abyssopelagiske sonen og den hadalpelagiske sonen er de store marine livssonene. Hver sone er preget av dybde, med den hadalpelagiske sonen som den dypeste.

Epipelagic -Sunlight når denne sonen. Fotosyntese er mulig, og dermed finnes det marine planteliv på denne dybden som det meste av livet i havet.

mesopelagiske - Noen lys når denne sonen, men ikke nok for fotosyntese å forekomme. Mange av dyrene som finnes i denne sonen har spesielle tilpasninger for å leve i lite lys, for eksempel lanternefisken.

Bathypelagic -Nei lys når denne dybden. Gigantisk blekksprut og fiskefisk finnes på denne dybden, og hval kan dykke dette dypt for byttedyr.

Abyssopelagic -Eindre færre dyr bor i denne sonen. Ved denne dybden er temperaturen nær frysing og trykket er enormt. Mange dyr er bioluminescerende.

Hadalpelagic -Dette sjøgraver er i den hadalpelagiske sonen. Dyr kan overleve av rester av andre organismer som har falt til havbunnen. Noen overlever nær hydrothermal ventiler.