Forklar hvordan blandinger og blandinger er forskjellige. + Eksempel

Forklar hvordan blandinger og blandinger er forskjellige. + Eksempel
Anonim

En forbindelse er to eller flere elementer bundet sammen. En blanding kan inneholde et hvilket som helst antall elementer og kan eller ikke bindes sammen.

Elementene bindes sammen kovalent (deling av elektroner) eller ionisk (donering av elektroner). Når denne bevegelsen av elektroner oppstår, deler elementene nå egenskaper. For eksempel vil natrium (Na +) og klor (Cl-) bindes ionisk. Natrium har en ekstra elektron i sitt ytterste skall, og klor mangler en, slik at den ekstra natriumelektronen blir donert til klor. Husk at natrium er en svært reaktiv, eksplosiv solid og klor er en giftig gass. Når en forbindelse er dannet (NaCl), er det noe som kan brukes på pommes frites.

En blanding er en samling av elementer eller andre materialer. Blandinger kan være homogene (hvor de forskjellige delene ikke kan sees) eller heterogene (der de enkelte delene kan identifiseres). Den beste blandingen av alle blandingene kalles løsninger. Legg på en kål-aidkande. Innen løsningen er det vann, sukker og smaksprøveblandingen. Men siden dette er en homogen blanding, kan de enkelte delene ikke identifiseres. Luft- og havvann er andre eksempler på homogene blandinger.

Et eksempel på en heterogen blanding ville være en taco salat. I bollen kan du se salat, tomat, chips og alle andre veggies. Strand sand er et annet eksempel på en heterogen blanding.