Hva er konsekvensene av uttømming av en skog?

Hva er konsekvensene av uttømming av en skog?
Anonim

Svar:

Det er flere.

Forklaring:

  1. Du vil ødelegge et naturlig habitat. Det kan potensielt forårsake død av organismer som tidligere bebodd området. Eller det kan være et tilfelle hvor dyrene må finne nye hjem, hvorav en kanskje bare er en nærliggende by. Vi ville ikke ha rovdyr som roaming våre gater nå, ville vi?

  2. Det vil øke sjansen for tørke. Trær bidrar til vannsyklusen via transpirasjon, jo mindre trær er der, desto mindre vanndamp kommer inn i atmosfæren, derfor har du mindre regn. Det vil ikke være merkbar i liten skala, men hvis deforestation er utbredt, vil tørke sikkert bli hyppigere.

  3. Det kommer til å bli mye varmere. Dette skyldes drivhuseffekten som til slutt fører til global oppvarming. Drivhuseffekten er fullstendig naturlig. Mennesker forårsaker ikke det. Det er drivhusgasser i atmosfæren som holder varmen. De forhindrer (eller felle) alle varme stråler som solen gir fra å bli reflektert tilbake i rommet slik at vi ikke fryser til døden.

Kullsyre er en klimagass, så jo mer av det vi har i atmosfæren, jo mer varmer den feller, forårsaker klimaendringer, global oppvarming etc.

Trær absorberer karbondioksid fra atmosfæren, slik at våre skoger virkelig gjør oss til en stor tjeneste. Når vi kutter dem ned, frigjøres alt det lagrede karbondioksidet, og øker andelen klimagasser i atmosfæren, noe som igjen øker mengden varme som kan bli fanget i den. I tillegg, jo mindre trær vi har, jo mindre karbondioksid kan tas ut av atmosfæren (eller absorbert) og lagres vekk, så jo hetere blir vi.