Hva har drivhusgasser felles med karbondioksid som gjør hver av dem til drivhusgass?

Hva har drivhusgasser felles med karbondioksid som gjør hver av dem til drivhusgass?
Anonim

Svar:

De blokkerer alle stråling i infrarødspekteret.

Forklaring:

For det første er karbondioksid en drivhusgass, ikke bortsett fra dem.

For det andre skal jeg bare lime inn et svar jeg ga tidligere her som svarer på spørsmålet.

Jorden er oppvarmet av solen, men atmosfæren er oppvarmet av Jorden. Selv om solenergi er i alle forskjellige bølgelengder, er flertallet det vi vanligvis vil referere til som kortbølgestråling.

All energi vil samhandle med materie avhengig av bølgelengden til den energien og typen materie. For eksempel vil svært korte bølgelengder som xrays passere gjennom det meste, men stoppes av ting som kalsium og bly.

I tilfelle av jord og sol gikk kortbølgebildningen gjennom atmosfæren uten for mye forstyrrelse og når jordens overflate. Denne strålingen oppvarmer da jorden. Den varme jorden utstråler deretter sin egen energi. Denne energien er fornuftig varme (noe som betyr at vi kan føle det), og har lengre bølgelengde enn innkommende solstråling. Nå blir ting interessant.

Den innkommende kortbølgestrålingen passerer gjennom atmosfæren relativt upåvirket, men den utgående langbølgestrålingen gjør det ikke. Årsaken til dette er klimagasser. Disse gassene (karbondioksid, metan, vanndamp etc.) er gjennomsiktige for kortbølgestråling, men ugjennomsiktig til lang bølgebestråling. I hovedsak handler de på samme måte som glassmurene i et grønt hus virker, slik at sollyset kommer inn i drivhuset, men forhindrer varmen i å slippe ut drivhuset.