Hvorfor er endoterme reaksjoner nyttige? + Eksempel

Hvorfor er endoterme reaksjoner nyttige? + Eksempel
Anonim

En endoterm reaksjon er en som absorberer energi i form av varme eller lys.

Mange endoterme reaksjoner hjelper oss i vårt daglige liv.

Forbrenningsreaksjoner

Brenningen av drivstoff er et eksempel på en forbrenningsreaksjon, og vi som mennesker er avhengige av denne prosessen for våre energibehov. De følgende ligningene beskriver forbrenningen av et hydrokarbon som bensin:

drivstoff + oksygenvarme + vann + karbondioksid

Derfor forbrenner vi drivstoff (for eksempel paraffin, kull, propan og butan) for energi, fordi de kjemiske endringene som finner sted under reaksjonen, gir store mengder energi, som vi da bruker til ting som strøm og strøm. Du bør også merke seg at karbondioksid produseres under denne reaksjonen. Den kjemiske reaksjonen som skjer når brennstoffene brenner, har både positive og negative konsekvenser. Selv om vi drar nytte av varme, kraft og elektrisitet, vil karbondioksidet som produseres, ha en negativ innvirkning på miljøet.

Lysstikker eller glødestikker brukes av dykkere, bobiler og til dekorasjon og moro. En lysstake er et plastrør med et glassflaske inne i det. For å aktivere en lyspinne, bøy plastplaten, som bryter glassflasken. Dette gjør at kjemikaliene som er inne i glasset, kan blandes med kjemikaliene i plastrøret. Disse to kjemikaliene reagerer og frigjør energi. En annen del av en lysstake er et fluorescerende fargestoff som forandrer denne energien til lys, noe som forårsaker lysstrålen til å lyse! Dette er kjent som fosforescens eller kjemiluminescens.