Hva gjør en solformørkelse? Takk skal du ha!

Hva gjør en solformørkelse? Takk skal du ha!
Anonim

Svar:

Når månen passerer over solen, sperrer lyset av en skygge på jorden.

Forklaring:

Dette skjer når solen, månen og jorden justeres i respektive rekkefølge.

Jeg håper det hjelper!

Svar:

Se detaljer bellow ….

Forklaring:

En solformørkelse oppstår når månen beveger seg i en linje direkte mellom jord og sol, og støtter en skygge på jorden. Dette gir en solformørkelse. Denne situasjonen oppstår under nymånefaser. Månen er formørket når den beveger seg innenfor jordens skygge, og produserer en måneformørkelse. Denne situasjonen oppstår i fullmånefaser.

(Kilde:

Under en total solformørkelse støtter månen en sirkulær skygge som aldri er bredere enn 275 kilometer, omtrent hele Sør-Carolina. Alle som observerer i denne regionen vil se månen sakte blokkere solen fra utsikt og himmelen mørkere. Når formørkelsen er nesten fullstendig, faller temperaturen kraftig noen få grader. Solskiven er helt blokkert i maksimalt syv minutter. Dette skjer fordi månens skygge er så liten. Deretter vises en kant på solkanten.

Når formørkelsen er fullført, vises den mørke månen som dekker hele solskiven. Bare solens strålende hvite ytre atmosfære er synlig. Totalt solformørkelser er kun synlige for mennesker i den mørke delen av månens skygge kjent som umbraen. En delvis formørkelse er sett av de i den lyse delen av skyggen, kjent som penumbraen.

En total solformørkelse er en sjelden hendelse hvor som helst. Den neste som vil bli synlig fra USA, finner sted 21. august 2017. Den vil feie sørøst over hele landet fra Oregon til South Carolina.