Hva er forskjellen mellom tema og motiv?

Hva er forskjellen mellom tema og motiv?
Anonim

Svar:

Et tema er et stort bildeidee, og et motiv er et gjentatt symbol.

Forklaring:

De fleste historier kan reduseres til et enkelt tema, en overordnet ide, at hvert element i historien vil støtte og bære ut. "Volden begår mer vold," "kriminalitet betaler ikke", "vi er bare like gode som måten vi behandler hjelpeløse og sårbare", "det er ikke noe som en ledig tur", "gode intentioner løser ikke dårlig gjerninger, osv. To forskjellige lesere kan ikke være enige om hva historiens viktigste tema er (de fleste historier har mer enn en), men det er alltid en liten ide å låse på.

Et motiv er et gjentagende symbol som tjener som omen for tegnene og leseren. I John Woo-filmene flyr en hvit duve gjennom scenen for å symbolisere nærværet - forestående eller annet - av døden. I Dr. Who, vi ser en brudd i vegger, vinduer, luften og tiden som en påminnelse om at det er konsekvenser for å knuse rundt med primalstyrker, og konsekvensene kommer.

Det er et herlig liv har eksempler på begge deler. Dens tema er "en god mann kan gjøre en stor forskjell i verden", og dens gjentagende motiver inkluderer blomsteblader, platespiller og nedsenkning i vann som vendepunkter for hovedpersonen.