På hvilke tre måter overføres termisk energi i atmosfæren?

På hvilke tre måter overføres termisk energi i atmosfæren?
Anonim

Svar:

Ledning, adveksjon og konveksjon.

Forklaring:

Ledning er overføring av varme via kontakt. I atmosfæren som bare påvirker de første få meter av atmosfæren som kommer i kontakt med bakken. Det er en langsom prosess, men det danner også luftmasser (atmosfæren over et stort areal i arktikken vil danne en arktisk luftmasse over uker på grunn av ledning).

Adveksjon, er den laterale bevegelsen av varme. Det er her vi bruker begrepet fronter. Varmluftadveksjon skjer bak en varm front. Kald luft adveksjon skjer bak en kald front.

Konveksjon er den vertikale bevegelsen av varme og det innebærer ujevn oppvarming av jorden og kan også involvere vanndamp. Hvis det er et område som varmes raskere enn omgivende områder (si en svart asfalt parkeringsplass), vil luften over det varme og ekspandere (temperaturen er proporsjonal med volumet). Siden den ekspanderer, vil den bli mer oppdrift, noe som får den til å stige. Dette beveger varmen oppover i atmosfæren.

Konveksjon kan også innebære vanndamp. Som en pakke med luft stiger det avkjøles når trykket faller. Siden det avkjøler mengden vanndamp det kan holde, også dråper. Til slutt når temperaturen duggpunktet og vanndampen kondenserer. Ved kondensering gir vannmolekyler noe av sin fart som varme og overfører varme i atmosfæren.