Hvorfor ble alle dinosaurer utryddet?

Hvorfor ble alle dinosaurer utryddet?
Anonim

Svar:

Utryddelsen av dinosaurer eller Cretaceous-Paleogene utryddelseshendelse var en masseutslettelse på 75% av plante- og dyrearter på jorden, over en geologisk kort periode.

Forklaring:

Ved utryddelse av noen ektotermiske arter overlevde ingen tetrapoder som veide mer enn 55 pounds. Det markerte slutten av Kretaceous perioden, hele Mesozoic era, åpner den Cenozoic epoken som fortsetter i dag.

Denne hendelsen er preget av et tynt lag av sediment som kan finnes gjennom hele verden i marine og jordiske bergarter. Det viser høyt nivå av iridium som er sjelden i jordskorpen, men rikelig med asteroider.

Det er således tenkt at utryddelsen ble utløst av en massiv komet eller asteroideffekt.

Det hadde katastrofale effekter på det globale miljøet, inkludert en langvarig vinterpåvirkning som gjorde det umulig for planter og planktoner å utføre fotosyntese.

Siden det ikke er noen bevis på at de ikke-fugle-dinosaurene kunne svømme, grille eller dykke, var de ikke i stand til å skjule seg selv fra de verste delene av miljøstress som oppstod under utryddelsen.

Det er mulig at mindre dinosaurer overlevde, men de ville ha blitt fratatt mat, da plantelevende dinosaurer ville ha funnet plantemateriale mangelfulle, og rovdyr ville raskt ha funnet byttedyr i mangelvare.

Dermed under omstendighetene av matkjeden forstyrrelse døde ikke aviøse dinosaurer.

Men enkelte forskere opprettholder utryddelsen var forårsaket av andre faktorer, som vulkanske utbrudd, klimaendringer, eller havnivå endres separat eller sammen.