Hvorfor er epilogen av "Eclipse" av Stephanie Meyer skrevet fra Jakobs synspunkt? Hvis hele saken er skrevet i Bella synspunkt, hvorfor er bare epilogen skrevet fra Jakobs syn?

Hvorfor er epilogen av "Eclipse" av Stephanie Meyer skrevet fra Jakobs synspunkt? Hvis hele saken er skrevet i Bella synspunkt, hvorfor er bare epilogen skrevet fra Jakobs syn?
Anonim

Svar:

Generelt sett vil en epilog inneholde informasjon, historikkpunkter, synspunkter, etc som ikke var en del av hovedhistorien, og er i stedet der for å hjelpe med å pakke opp ting eller sette opp en annen historie.

Forklaring:

Først av, en rask kommentar - jeg har aldri lest "Eclipse", vet ingenting om Stephanie Meyers arbeid, og vet ikke hvem Bella og Jacob er.

Når det er sagt, la oss snakke epiloger!

En epilog er fortsettelsen av en historie, innpakning av noen poeng, oppsettet av det neste er en serie, etc. Nøkkelen her er imidlertid at materialet i epilogen ikke ble ansett som en del av hovedhistorien - det handler om med etterspill av historien.

Ok, så fra hva jeg samler fra spørsmålet, handler boken "Eclipse" om en historie - både serie hendelser og reaksjoner på disse hendelsene - fra Bella. Hun er fortelleren om hvordan hendelsene utfolder seg og er faktisk hvem historien vil sitte på - hvordan hva som skjer, påvirker henne, hvordan det får henne til å føle, hvordan hun observerer andre som har sine reaksjoner og hvordan hun føler og reagerer på dem, etc. Og så er historien ikke så mye om hva som skjer, men mer om hvordan hun føler om det.

Men hva skal jeg gjøre med hva som skjer etter historien, de hendelsene? Skal vi observere verden fra et tredjepersons synspunkt og se hvordan alle føler? Skal vi fortsette å følge Bella? Eller skal vi holde med 1-personers historiefortelling, men bytte til andres synspunkt? Dette er et viktig spørsmål som forfatteren står overfor, spesielt hvis Jacob er fortrolig med at Bella ikke er, men vil hjelpe til med å forklare ting, knytte opp ting eller sette opp neste bok.