Hva er forskjellen mellom "Jeg skulle ønske jeg hadde" og "Jeg skulle ønske jeg ville ha"?

Hva er forskjellen mellom "Jeg skulle ønske jeg hadde" og "Jeg skulle ønske jeg ville ha"?
Anonim

Svar:

"Jeg ønsker" gjør tanken uttrykt likeverdig. Når det er sagt, er den første setningen grammatisk korrekt og den andre setningen lider av en upassende bruk av betinget tid.

Forklaring:

La oss prøve å kaste ut et par setninger med startordene i spørsmålet og se hva som er forskjellig:

Jeg skulle ønske jeg hadde gått ut før det begynte å regne.

Jeg skulle ønske jeg ville gått ut før det begynte å regne.

Hvis vi ignorerer "Jeg ønsker" en del av setningen, er forskjellen mellom de to en betinget tid i den andre ("ville"). Igjen, uten "Jeg ønsker", ville vi ha den første setningen som indikerer at personen som snakket gikk ut tidligere, og gjorde det før det begynte å regne, mens den andre setningen indikerte at høyttaleren ikke gikk ut, men ville ha gjort så hadde noen uuttalte tilstand blitt oppfylt.

Men "Jeg ønsker" endrer første setning fra en ren oversatt setning ("jeg gikk ut") til en hvor det ikke skjedde ("jeg gikk ikke ut") med beklager at det ikke skjedde ("Jeg skulle ønske jeg hadde").

Den andre setningen endres fra en betinget ("Jeg ville ha gått ut") til en hvor det ikke skjedde og med angrer at det ikke skjedde.

Og så jeg tror at tillegget av "Jeg ønsker" gjør tanken uttrykt som ekvivalent. Når det er sagt, er den første setningen grammatisk korrekt og den andre setningen lider av en upassende bruk av betinget tid.