Hva er eksempler på funksjoner som ikke kan integreres?

Hva er eksempler på funksjoner som ikke kan integreres?
Anonim

Det avhenger av hva du mener. Mener du at du ikke kan finne en formel for et antivirative? Eller mener du at det definerte integralet ikke eksisterer?

Noen funksjoner, for eksempel #sin (x ^ 2) #, har antiderivativer som ikke har enkle formler som involverer et begrenset antall funksjoner du er vant til fra precalculus (de har antidivativer, bare ingen enkle formler for dem). Deres antiderivativer er ikke "elementære".

Andre funksjoner, for eksempel en funksjon #f (x) # som tilsvarer 1 når # X # er rasjonell og 0 når # X # er irrasjonell er ikke "Riemann integrable" over noe lukket intervall # A, b #. Problemet ligger i det faktum at for en gitt partisjon av intervallet kan du alltid velge utvalgspunkter som enten er irrasjonelle eller alle rasjonelle, noe som vil føre til summer som ikke konvergerer til det samme svaret som delintervallene alle får mindre.

Denne siste funksjonen er imidlertid "Lebesgue integrable" (uttalt "Lah-bagh" med en lang "a" lyd i den andre stavelsen). Jeg kommer ikke inn i detaljer, men i et nøtteskall er det mange "integrasjonseteorier" med hensyn til hvilken en gitt funksjon kan være integrert eller ikke.