Hva er de tre hovedbuffersystemene i kroppen og hvordan fungerer de?

Hva er de tre hovedbuffersystemene i kroppen og hvordan fungerer de?
Anonim

Svar:

De tre hovedbuffersystemene i kroppen vår er karbonsyrebikarbonatbuffersystem, fosfatbuffersystem og proteinbuffersystem.

Forklaring:

Kroppens kjemiske buffersystem består av tre individuelle buffere hvorav karbonatbikarbonatbufferen er den viktigste.

KARBONSYREBIKARBONATBUFFER

Mobil respirasjon produserer karbondioksid som et avfallsprodukt. Dette omdannes umiddelbart til bikarbonation i blodet. Ved å nå lungene blir den omgjort til og frigjort som karbondioksid.

I blodet nøytraliserer det syrer som frigjøres på grunn av andre metabolske prosesser. I magen og deudenum nøytraliserer den også magesyrer og stabiliserer intracellulær pH i epitelceller ved sekresjoner av bikarbonationer i mageslimhinnen.

PHOSPHATE BUFFER SYSTEM

Fosfatbuffersystemet opererer i de indre væskene til alle celler. Den består av dihydrogenfosfatjoner som hydrogeniondonor (syre) og hydrogenfosfation som ionacceptor (base). Hvis ytterligere hydroksidioner kommer inn i den cellulære væsken, blir de nøytralisert av dihydrogenfosfationen. Hvis ekstra hydrogenioner inn i cellevæsken, nøytraliseres de av hydrogenfosfationen.

PROTEIN BUFFER SYSTEM

Proteinbuffersystem bidrar til å opprettholde surhet i og rundt cellene. Hemoglobin gjør en utmerket buffer ved å binde til små mengder syrer i blodet, før de kan endre blodets pH. Andre proteiner som inneholder aminosyrehistidin er også gode ved buffering.

Hovedformålet med alle disse buffere er å opprettholde riktig pH i kroppssystemet slik at all biokjemisk prosess kan finne sted.