Hvorfor forandret de matpyramiden?

Hvorfor forandret de matpyramiden?
Anonim

Svar:

En ny generasjon forskere og bedre studier bestemte seg for en endring i den såkalte USDA Food Pyramid.

Forklaring:

Wikipedia kaller USDAs originale matpyramide fra 1992 som "utdatert".

De gamle anbefalingene har feilaktig lagt vekt på en stor karbohydratgruppe (oppført med 6-12 porsjoner), i stedet for den sunnere grønnsaksgruppen (som er oppført med kun 3-5 porsjoner).

Videre forsto de fleste på den tiden at det var OK å spise store mengder hvitt brød og frokostblanding, hvit ris, hvit pasta, hvitt bordssukker ("enkle karbohydrater") - da studier begynte å vise at de er skadelige for helsen.

I dag vet vi at en diett basert på "enkle", overbehandlede karbohydrater, mangler essensielle næringsstoffer og fiber - og det fører til en epidemi av diabetes, hjertesykdom, metabolsk syndrom, fedme og verre.

En endring fra "enkel" (eller behandlet) til "komplekse" (eller naturlige) karbohydrater ville oppmuntre til bedre ernæring - slik det var hundrevis av år siden.

US National Library of Medicine (som er en del av National Institutes of Health) sier i dag at "Komplekse karbohydrater gir vitaminer, mineraler og fibre":

Den andre feilen i 1992 var mangel på dissosiasjon mellom sunne og usunde oljer (og fett). Studier viser i dag at transfett, overbehandlede eller "raffinerte" oljer, hydrogenerte og halvhydrogenerte oljer (og fett) er usunn.

Se: The British Medical Journal. "Forbud mot transfett ville spare liv, sier leger." ScienceDaily, 16. april 2010.

www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100415205755.htm

"USAs mat- og stoffadministrasjon (FDA) fortalte matprodusenter å slutte å bruke delvis hydrogenerte oljer (PHOs), den viktigste kilden til kunstige transfett i bearbeidede matvarer som spenner fra nondairy creamers, bakevarer, margarin og mikrobølge popcorn".

Bevegelsen, ifølge FDA, "forventes å redusere hjertesykdom og forhindre tusenvis av dødelige hjerteinfarkt hvert år."

Kilde: "4 ting du bør vite om FDAs transfettforbud", 19. juni 2015. http://civileats.com/2015/06/19/4-things-you-should-know-about-fdas- ban-on-trans-fats /