Hvorfor har fjerning av ulv påvirket hele Yellowstone økosystemet?

Hvorfor har fjerning av ulv påvirket hele Yellowstone økosystemet?
Anonim

Svar:

Fjerning av ulv påvirket mye av Yellowstone fordi ulvene er topp rovdyr og utvilsomt keystone arter.

Forklaring:

Fjerning av ulv fra parken rammet mye av Yellowstone fordi ulv er topp rovdyr og utvilsomt keystone arter.

Rovdyr er ofte svært viktige for et økosystem fordi de kontrollerer antall andre arter, hovedsakelig deres byttedyr. Tenk på en veldig enkel matbane hvor fugler spiser insekter som gir mat på planter. Hvis det ikke er flere fugler, vil ingen insekter forbrukes, og flere insekter blir levende i matveien. Med flere insekter i live, vil de spise flere av plantene.

Samme konsept gjelder for ulv og Yellowstone, bortsett fra matbanen og virkningen av ulv er langt mer komplisert. Wolver spiser på elg, og uten ulvene eksploderte elgepopulasjonen. Den elg matet på unge Aspen trær, så parken hadde svært få unge Aspen trær.

Uten predasjon av ulv ble elgen på ett sted og matet på vegetasjon ved elvene, som hadde enorme effekter. Med betydelig mindre vegetasjon begynte elvene å utrydde og elvene utvidet seg. Temperaturen på elven varmet fordi det ikke var noen skygge som avkjølte elva, slik at overflod og fordeling av fiskearter endret seg. Fugler som nestet ved elva, hadde ikke lenger en elvebredde å bygge sine rede på. Beavers brukte piletrær på elva-flodene for sine dammer, men det var ikke flere piletrær ved elven på grunn av elgen, så beverene forsvant.

Før fjerning (forenklet):

Når ulvene hadde blitt fjernet (forenklet):

For om effektene av å fjerne ulvene, se denne linken fra Yellowstone National Park ved gjeninnføring, denne artikkelen om kontroversen om gjeninnføring av ulv, og hvis dette har reddet Yellowstone, eller denne linken på baverens vilje mangel på gjenoppretting.