Hvorfor er noen isotoper radioaktive og andre ikke?

Hvorfor er noen isotoper radioaktive og andre ikke?
Anonim

Svar:

Egentlig er alle isotoper radioaktive Noen er mye mer radioaktive enn andre.

Forklaring:

Den andre loven om termodynamikk sier at alt går fra orden til lidelse. Et atomatom er en svært rekkefølge struktur.

Den andre loven sier at alt høyt ordre struktur med pause fra hverandre og bevege seg mot uorden. (Someday langt i avstands fremtid vil det være totalt uorden og det vil ikke bli igjen i det hele tatt)

Når et atom går i stykker, forårsaker det radioaktivt henfall.

Spørsmålet er hva som gjør atomer mer stabile enn andre, slik at frekvensen av radioaktivt henfall ikke merkes? Svaret er forholdet mellom protoner (positive ladninger som presser hverandre fra hverandre og forårsaker oppbrytning av kjernen) og nøytroner som tiltrekkes de ladede protonene og holder kjernen sammen.

I små atomer er et 1: 1 forhold mellom protoner og nøytroner den mest stabile.

Carbon 12 med 6 protoner til 6 nøytroner 1: 1 er veldig stabil mens

Karbon 14 med 6 protoner til 8 nøytroner 1; 1,33 er ikke stabil med en radioaktiv halvleve på ca. 5 700 år.

I større atomer må forholdet mellom protoner og nøytroner være større enn 1: 1 Uran 238 er svært stabil med en radioaktiv halveringstid på 4,5 milliarder år. 92 protoner til 146 nøytroner. Uran 235 er veldig ustabil og brukes i atombomber. med et forhold på 92 protoner til 143 nøytroner.

Forholdet mellom protoner og nøytroner er kritisk for stabiliteten til atomkjernen. Alt atom vil gjennomgå radioaktivt henfall på et tidspunkt. I atomer med et ustabilt forhold mellom protoner og nøytroner vil dette forfall forekomme med en observerbar og målbar hastighet