Hvilke intermolekylære krefter er tilstede i CO_2?

Hvilke intermolekylære krefter er tilstede i CO_2?
Anonim

Svar:

Dispersjonskraft

Forklaring:

# CO_2 # har spredningskrefter eller van der waals styrker som sin eneste intermolekylære kraft. Siden # CO_2 # er laget av ett karbon og 2 oksygen, og både karbon og oksygen er ikke-metaller, det har også kovalente bindinger.

For ekstra informasjon er det 3 typer intermolekylære krefter.

  1. Dispersjonskraft
  2. Dipol-dipol
  3. Hydrogenbindinger

Dispersjonskrefter er svakere enn dipol-dipol og dipol-dipol er svakere enn hydrogenbindinger.

Dispersjonskrefter er vanligvis til stede i alle molekyler og er midlertidige. Dipole-dipol krefter er attraksjonen mellom den positive enden av ett polært molekyl med den negative enden av et annet polært molekyl.

Hydrogenbindinger er de sterkeste og forekommer når det er enten et fluor-, oksygen- eller nitrogenmolekyl som er bundet med et hydrogen som deretter sammenføyes med enten et fluor-, oksygen- eller nitrogenmolekyl. Et eksempel på hydrogenbinding er vannmolekyler.

En siste ting er hydrogenbindinger den sterkeste kraften ut av de intermolekylære kreftene, men det er ikke det sterkeste når det sammenlignes med andre typer binding, som kovalent binding, da kovalente bindinger er sterkere enn hydrogenbindinger!

Svar:

London Dispersion Forces.

Forklaring:

Det er tre typer intermolekylære interaksjoner, sett i rekkefølgen av (typisk) sterkeste til svakeste:

  • Hydrogen Obligasjoner
  • Dipol-dipolinteraksjoner
  • London Dispersion Force

Hydrogenbindinger er samspillet mellom hydrogenatomer bundet til oksygen / nitrogen / fluoratomer og lone par elektroner. Kuldioxidmolekyler inneholder ingen hydrogenatomer, så det bør være trygt å utelukke forekomsten av hydrogenbindinger.

Karbon-oksygen dobbeltbindingene i # "CO" _2 # molekyler er polare, med karbon bundet til det nest mest elektronegative element på det periodiske bordet. Imidlertid, som vist på diagrammet, inneholder det sentrale karbonatomet bare to elektrondomener (to dobbeltbindinger), noe som gir molekylet en lineær geometri.

Dipoler fra karbonoksydbindinger avbrytes på grunn av den symmetriske ladningsfordelingen. Med andre ord, karbondioksidmolekyler Har ingen netto dipol / er ikke-polare derfor engasjere seg ikke i dipol-dipol-interaksjoner.

Alle molekyler som inneholder elektroner opplever en viss grad av London Dispersion Force. Så er tilfellet for karbondioksid Elektroner vil skifte fra den ene siden av molekylet til den andre, og skape midlertidige dipoler. London Dispersion Forces referere til elektrostatiske attraksjoner mellom molekyler på grunn av tilstedeværelsen av midlertidige dipoler.

Bildeattribusjon

1 Devona, "Hvordan kan jeg tegne et Lewis punktdiagram for karbondioksid?", Http://socratic.org/questions/how-can-i-draw-a-lewis-dot-diagram-for-carbon- dioksid