Hva er likhetene / forskjellene mellom allegori, fabel og satir?

Hva er likhetene / forskjellene mellom allegori, fabel og satir?
Anonim

Svar:

Hver av disse utfører en annen funksjon..

Forklaring:

I en allegori representerer hver hovedperson en ide eller filosofi eller et samfunnssegment. Gilligan's Island hadde arbeiderklassen (Gilligan og Skipper), høyt samfunn (Mr and Mrs Howell), akademia (professoren), homespun agrarian middle America (Mary Ann) og den glamorøse underholdningsindustrien (Ginger). Dette var ikke en tilfeldighet, det var hvordan showet ble designet. Frokostklubben gjorde noe lignende, som representerer de store klubbene i de fleste amerikanske skoler.

En fabel er en kort historie, ofte med dyr i stedet for folk, som illustrerer et moralsk punkt. Det ender alltid med "Og historiens moral er …" "Myren og spranghopperen", "The Fox and the Drues", og resten av Aesops fabler er de mest kjente eksemplene på dette.

Satire er en type historie der menneskelig atferd holdes opp for latterliggjøring. Det er mild Horatian-satir ("Å se, kongen plukker nesen og beveger leppene sine når han leser, akkurat som oss commoners!") Eller ond juvenalsk satir ("De rike ville arbeide oss alle til døden for et raskt fortjeneste, og så drikk vårt blod for moro! ").

Allegory har en tendens til å være bok- eller funksjonslengde. Fabeller har en tendens til å være kortere, kanskje tre sider på det meste. Satire kan arbeide i alle lengder og i ethvert idiom; det pleier å være humoristisk, men dette er langt fra en nødvendig definerende funksjon. Også en historie kan ha elementer av mer enn en av disse. Tom sawyer var allegorisk og satirisk, for eksempel.