Hva er celle syklusen?

Hva er celle syklusen?
Anonim

Svar:

Celle syklus er en rekke hendelser som går i retning av celledeling.

Forklaring:

Celle syklusen er delt inn i følgende faser:

1. # G_1 # fase (Celle preparerer for DNA-replikasjon)

2. # S # fase (Replikering av DNA oppnås)

3. # G_2 # fase (Cell forbereder seg til divisjon)

4. # M # fase (Celle deler faktisk og lager datterceller)

Figur 1 En oppsummeringsfigur som beskriver cellesyklusen

Hver av fasene er beskrevet nedenfor i detaljer:

# G_1 # fase

Det er den Første trinn i cellene for å begynne å forberede seg på divisjon. Det kalles også vekstfase som celler begynner forberedelse for divisjon. I denne fasen begynner cellen å samle alle proteinene som kreves for sin deling og vokser i størrelse. Varigheten av denne fasen i cellesyklusen er variabel.

# G_1 # fase fungerer også som korsveier for cellene hvor det velger ett av følgende:

1. om den vil fortsette til celle syklus s fase

2. går inn i a hvileplass # G_0 #

3. Stopper replikasjon og inngår differensiering for å bære en bestemt rolle.

Når avgjørelsen er gjort for å fortsette i cellesyklusen, gjør cellen en overgang til # S # fase. Hvis cellen bestemmer seg for å gå ut av cellesyklusen og går inn i en hvilende fase, går cellene inn # G_0 # fase. I # G_0 # fase, celle har muligheten til å gå inn i celle syklus senere som når det er nødvendig.

# S # fase

Det er den andre fasen i cellesyklusen hvor hele genomet i cellen er replikert i to eksemplarer. Det er proteiner som gjør DNA-replikasjon for cellen. IT er en relativt lengre fase av cellesyklusen, da hele genom tilstede i cellen er replikert.

Et poeng å huske her er at cellen sørger for at hele genomet blir replisert en gang for en gang.

I løpet av denne fasen er c ell skanner gemonen for eventuelle abbreations eller skader og korrigerer det, hvis mulig, ved å bo i # S # fase. Når DNA-replikasjonen er fullført, går cellen inn i # G_2 # fase.

# G_2 # fase

I denne andre vekstfasen forbereder cellen seg for å gjennomgå mitose # M # fase. Cellen begynner å omorganisere mikrotubuli, som spiller avgjørende rolle i # M # fase. Etter forberedelsene for inngang # M # fase er fullført, går cellen inn i neste fase av cellesyklusen.

# M # fase

Det er en veldig kort del av cellesyklusen og hvor cellen deler og lager to datterceller. Det er den fasen hvor atomavdeling skjer (Karyokinesis). Den har meget streng regulering og veldig skarpe faser.

Mitosyklusen er delt inn i følgende faser

1. Alle DNAene kondenserer til kromosomer og denne pahse kalles prophase. Her begynner celler kjernemembranen å disintergate.

2. Under meta Ved hjelp av mikrotubuler justerer cellen cellen alle kromosomene i et vanlig plan som kalles metafaseplate.

3. Når cellen går inn i anaphase, celler separate søsterkromatider tilstede i kromosomene og beveger seg mot to motstående poler.

4. På telophase, Nukleærmembranen begynner å dukke opp igjen og innfalle det nukleare materialet.

5. Endelig under cytokinese, celle deler og danner datterceller.