Hva er Rutherfords atommodell?

Hva er Rutherfords atommodell?
Anonim

Så vidt jeg vet, sier Rutherfords atommodell at atomer har a sentrum (kjernen) av konsentrert positiv ladning og dette senteret er veldig veldig liten sammenlignet med atomens faktiske størrelse.

Elektronene derimot, bane denne kjernen dermed fullfører modellen av atomet.

Dette kan virke åpenbart (vi ser det i de fleste elementære lærebøker). Før dette foreslo J.J Thomson sin egen atommodell: Atomet er laget av en positiv sfære med elektroner i den. Behagelig, men det er fortsatt en feilaktig modell.

Rutherford er en forbedring.

De problem er atomer avgir og absorberer visse bølgelengder av lys som viser at atomet har forskjellige energinivåer. Rutherfords modell kan ikke forklare dette fenomenet.

Deretter flytter elektronen som foreslått av Rutherford inn sirkulær bane. Ifølge Maxwell må kostnader i sirkulær bevegelse avgi stråling. I Rutherfords modell ville atomet slutte å eksistere fordi elektronen ville kollapse inn i kjernen (noe som vi aldri observerer).

Håper dette ville være tilstrekkelig.

*Oppdater

Dette er en artikkel om et elektron som beveger seg i sirkulær bevegelse. Fysikere klarer å oppdage elektromagnetisk stråling fra en elektron. Dette kommer ikke fra en elektron i et atom sinn deg.

Jubel.

news.sciencemag.org/physics/2015/04/physicists-detect-radio-waves-single-electron