Hva er prolougen til en bok og hvor lenge skal den være? Kan det være 1-2 avsnitt langt?

Hva er prolougen til en bok og hvor lenge skal den være? Kan det være 1-2 avsnitt langt?
Anonim

Svar:

Det kan være hvilken lengde du vil ha. Pass på at den setter opp historien din slik at leseren vil.

Forklaring:

En prolog (i det minste i skriftlig forstand) er en introduksjon til historien eller stykket du skriver.

Når det gjelder lengde, bør det være så lenge du trenger det for å være å få bakgrunnen eller fakta over deg, trenger leseren å vite at historien skal gi mening. Men det burde være kort nok til ikke å bli en del av historien - dette er bare for bakgrunn eller innledende informasjon, for ikke å være en historie i historien.

Som et eksempel, hvis jeg skulle skrive en historie om Bobs siste dager på jorden, kunne jeg gjøre det på denne måten:

Prologue: "Bobs siste tanke som han gled inn i den lengste søvn han noen gang ville hatt, var takknemlighet for venner og familie som hadde tillatt ham å gjøre opp for tapt tid."

Historie: Historien begynner med Bob å finne ut at han er døende, hans angrer, hans beslutning om å leve livet til det fulle og dø oppfylt, og forholdene dannet og / eller remade for å få det til å skje.

Epilog: Korte biter på noen av de viktigste vennene / familie som hadde hjulpet Bob i sin søken å dø glad.

Så i eksemplet ovenfor kan jeg bokstavelig talt gjøre en 1-setnings prolog.

Jeg kan også skrive en historie som er sci-fi / fantasi som handler om en verden hvor, si … farge er det underliggende stoffet av magi, og skriv det fra perspektivet til noen som har bodd i den verden hele livet slik at de kjenner reglene, grunnlaget for den sivilisasjonen og den verden. Så du må ha en ganske lang prolog for å få leseren raskere på hva de trenger å vite for å få historien fornuftig. (I kontrast kunne jeg skrive det fra et synspunkt fra noen fra denne verden som først oppdager den verden, og historien ville innebære å lære reglene og måtene til magi).

Det er også historier hvor en prolog gir et overskudd av historiens verden generelt og setter opp problemet / krisen / grunnen til at denne historien kommer til å være interessant, og da er historien selv hvordan tegnene finner ut om det nevnte problemet og hvordan de håndterer det. Disse typer prologoer blir en kapittel til seg selv, og det kan også være sider lenge.

Bunnlinjen - ikke bekymre deg for prologens lengde. Gjør bekymre deg selv med å sørge for at den setter opp historien din på den måten du vil ha den til. Vil leseren være interessert i å lese mer av historien din?

Lykke til med skrivingen!