Hva er hovedorganene i lymfesystemet og hva er deres funksjoner?

Hva er hovedorganene i lymfesystemet og hva er deres funksjoner?
Anonim

Svar:

Organene i lymfesystemet er mandler, milt, tymus kjertel, vermiform tillegg og Peyer patches.

Forklaring:

Det er tre mandler. palatin, pharyngeal og den lingual. disse danner en beskyttende ring av retikuloendotelceller mot skadelige mikroorganismer som kan komme inn i nesen eller munnhulen. De er mer funksjonelle hos barn. Når vi blir eldre, faller mandlene i størrelse og kan til og med forsvinne hos enkelte individer.

Milten er oval i form og er den største enkeltmasse av lymfevev i kroppen. Det finnes i venstre øvre hjørne av bukhulen. Det filtrerer blod og fagocytiserer bakterier og slitte blodplater og røde blodlegemer. Denne handlingen frigjør hemoglobin som skal resirkuleres. Det produserer også lymfocytter og plasmaceller. Milten lagrer blod og fungerer som blod

reservoaret. Under en blødning slipper milten blod inn i blodsirkulasjonsruten.

Thymus kjertelen er en bilobed masse vev lokalisert i mediastinum langs luftrøret bak brystbenet. Det er involvert i immunitet. Thymus er et nettsted for lymfocyttproduksjon og modning. Thymus bidrar til å utvikle T-lymfocytter i fosteret

og hos spedbarn i noen måneder etter fødselen.

Peyer's flekker (også kjent som aggregerte lymfatiske follikler) finnes i tynntarmens vegge. De ligner mandler. Makrofager ødelegger bakterier.

Vermiform-tillegget er også involvert i immunitet. Etter fødselen begynner lymfoid vev å utvikle seg i vedlegget og når toppmengder rundt 25 år. Vedlegget hjelper til med modning av B-lymfocytter og produserer immunglobulin A (Ig A) antistoffer.

Lymfesystemet: Organer, lymfeknuter og lymfekar.