Hvordan ordner fosfolipider seg i et dobbeltlag?

Hvordan ordner fosfolipider seg i et dobbeltlag?
Anonim

Svar:

Avgiftene som er tilstede på et fosfolipidmolekyl dikterer det er orientering når de plasseres i en vandig løsning.

Forklaring:

Vann utgjør ~ 50-60% av den voksne menneskekroppen. Den er tilstede i alle vev og er et viktig medium som de fleste biokjemiske prosesser oppstår. Med denne informasjonen i tankene kan vi diskutere hvordan fosfolipider samhandler i vann, og dermed avgjøre hvordan et fosfolipid-dobbeltlag dannes.

Fosfolipider er en klasse med organiske molekyler med a hydrofil hodet som består av en fosfatgruppe, som er forbundet med et glycerolmolekyl til to lange fettsyrekæder som er hydrofobe. De danner cellemembranen i humane celler.

Før jeg fortsetter, vil jeg gjerne påpeke de to uvanlige ordene som er brukt ovenfor, og se på deres røtter.

De har begge prefikset, hydro-, som er et gresk ord mening vann.

Det etterlater oss med de to suffikser, -philic og -phobic, som igjen er gresk i opprinnelse, og er på en måte motsetninger.

-philic gjelder tiltrekning. For eksempel er jeg fra Storbritannia, men bor nå i USA, og jeg finner at mange her er Anglo- philes; det vil si de elsker engelske folk - eller mer sannsynlig, de elsker aksentet mitt.

-fobi gjelder frykt. Ikke alle i USA forstår britiske folk, og så behandler meg med et visst nivå av forakt. Jeg anser disse menneskene å være anglo- fobiske.

Derfor, hydrofil = vann-tiltrukket

hydrofobe = vann-fryktende

Hvordan vet molekyler hva de liker og hva de frykter? Vel … de gjør det ikke. Det er bare at det hydrofile hodet bærer en belastning, noe som får det til å være polar, og som sådan vil samhandle med vannmolekyler (som også er polare). De hydrofobe halerne har imidlertid ingen bæreevne, noe som får dem til å være ikke-polar, slik at de ikke vil samhandle med vannmolekyler.

Har du sett olje i vann før? Den stikker sammen, og flyter på overflaten, til det hele bare danner en stor glans. Hvis du rist blandingen kraftig, ser du imidlertid tusenvis av små, små globuler som flyter på overflaten, som til slutt kommer tilbake til en stor glob. Dette skyldes krefter mellom vannmolekylene og oljemolekylene og er kjent som "hydrofob effekten".

I menneskekroppen er vann til stede i nesten alle rom du kan forestille deg. Når det eksponeres for vannet, samler fosfolipid-bilaget seg selv spontant.

Hvis du kan se det, begynner de hydrofile hodene å ordne seg på en slik måte at de er direkte eksponert for vannmolekylene, og de eksponerte haler forsøker å isolere seg fra vannet; som fører til dannelsen av en kule med hodene utsatt, og halerne er trygge fra vann på innsiden. Etter hvert som flere sfærer opprettes, samhandler de med hverandre og kombinerer for å skape et større, kontinuerlig fosfolipid-dobbeltlag.