Hvilken region styrte Tyskland og Italia i desember 1941?

Hvilken region styrte Tyskland og Italia i desember 1941?
Anonim

Svar:

I desember 1941 var de europeiske aksebefolkningene - i forhold til sine motstandere - på sin høyeste styrke. Den tyske sommeren offensiv i 1942 ville fange mye mer territorium i Sør-Russland.

Forklaring:

I Russland i desember 1941 hadde Army Group North Leningrad omringet og under desperat beleiring - sult var allerede i ferd med å være i byen, og den eneste forsyningsrutinen var over den frosne innsjøen Ladoga. Army Group South hadde trukket seg litt fra Don, men holdt seg komfortabelt, og investerte fortsatt Sevastapol på Krim (selv om russiske tropper har landet igjen på den østlige spissen av Krim-halvøya).

Army Group Center hadde kommet i sikte på Moskva, men den sovjetiske motoffensiven hadde presset tyskerne tilbake fra Klin, Kalinin og Tula vest for Moskva.

I Nord-Afrika sviktet Rommel, Afrikakorpsene og den italienske hæren tilbake til El Agheila, der de hadde vært i februar 1941, alt de hadde oppnådd tidligere på året, var tilbake i britiske hender. Etiopia er nå mest frigjort av britiske og etiopiske guerrillaer.

Ellers, på dette tidspunkt er hele kontinentaleuropa i tyske hender, eller i allianse med Tyskland. Spania er tilsynelatende pro-tysk og Portugal er nøye nøytral. Vichy France er nøye pro-tysk, Sveits og Sverige er fortsatt nøytrale.

I Sovjetunionen er hele Belorus, Ukraina og de baltiske landene under tysk kontroll, som det er mye av Vest-Russland.