Hva er dyr jordbrukets effekt på miljøet?

Hva er dyr jordbrukets effekt på miljøet?
Anonim

Svar:

Dyrebruk har en betydelig og negativ innvirkning på miljøet.

Forklaring:

Dyrebruk har en betydelig og negativ innvirkning på miljøet. De viktigste konsekvensene faller er 1. dyr landbruk bruker mye land, 2. drivhusgassutslipp fra animalsk landbruk er høyere enn de fleste innser og 3. dyre landbruksindustrien bruker mye vann.

  • Å heve både husdyr og avlinger som trengs for å mate det dyret tar opp mye plass. FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO) anslår at av isfrit land, er 26% av det som brukes til å grise husdyr og 33% av den vokser til dyr (kilde).

  • Dyrebruk er ansvarlig for 13-18% av drivhusgassene (GRG) globalt, selv om noen hevder at vi undervurderer, mens andre mener at vi ikke er.

Metan frigjøres når kyr og andre drøvtyggere burp, og denne drivstoffet varer mye lenger i atmosfæren enn karbondioksid. Drivstoffutslippene knyttet til dyrs landbruk er også relatert til mengden land som brukes i denne næringen. Når jord er omgjort fra skog, som er karbondioksid, blir denne prosessen for å fjerne drivhusgassen fra atmosfæren erstattet med mindre biomasse og dermed en mindre effektiv CO2-fjerningsmetode.

  • Animal landbruk bruker mye vann, som vist nedenfor for USA for år 2010.

Vann er nødvendig for dyrene selv, men det er også nødvendig å dyrke all deres fôr. Oksekjøtt har en særlig stor innvirkning: det tar 15.415 liter vann per kilo biff. Hvis du ser på virkningen av en menneskelig og en malkeko på slutten av begge levetidene, har meierkua en større innvirkning på vann til tross for en mye kortere levetid (kilde)

Dyrebruk har også mange av problemene landbruket har, og du kan lese om de her.

Du kan lese mye mer i FNs mat- og jordbruksorganisasjons rapport om dyrebruk, eller denne artikkelen om husdyr fra Smithsonian eller One Green Planets artikkel her.