Hva er de to viktigste måtene mineraler kan danne seg på?

Hva er de to viktigste måtene mineraler kan danne seg på?
Anonim

Svar:

  1. Krystallisering gjennom kjøling av lava og magma
  2. Krystallisering gjennom løsninger

Forklaring:

En måte som mineraler danner er når lava eller magma kjøler og hardner for å danne krystaller. (Krystallisering er prosessen med atomer som danner et materiale med krystallstruktur.)

Et eksempel på denne prosessen er etableringen av ametyst. Når magma kjøler sakte, dypt under overflaten, har det tid til å danne store krystaller i vanlige mønstre.

Den andre måten at mineraler danner er gjennom løsninger. (En løsning er når ett stoff løses jevnt i en væske.) Når elementer og forbindelser forlater løsningen, kan de krystallisere. For eksempel, når magma oppvarmer vann dypt under jorden, vil elementer og forbindelser i den omkringliggende steinen oppløses i vannet og danne en løsning. Hvis den løsningen så siver inn i sprekker i fjellet, vil disse elementene og forbindelsene forlate løsningen når vannet avkjøles. Kjøleprosessen får dem til å krystallisere og danne mineraler inne i steinen. Disse kalles årer.

En annen metode for løsningskrystallisering skjer ved fordampning. Hvis væsken i en oppløsning fordampes, dannes krystaller ut av komponentene "venstre bak". For eksempel, når hav (salt) vann fordampes, går det bak saltkrystaller.