Hva er logistisk vekst?

Hva er logistisk vekst?
Anonim

Svar:

Når ressursene er begrensede, viser befolkningen logistisk vekst ettersom befolkningens ekspansjon avtar fordi ressursene blir knappe.

Forklaring:

Logistisk vekst av en befolkningsstørrelse oppstår når ressursene er begrensede, og danner dermed et maksimalt antall et miljø kan støtte.

Eksponentiell vekst er mulig når uendelige naturressurser er tilgjengelige, noe som ikke er tilfelle i den virkelige verden. For å modellere virkeligheten av begrensede ressurser utviklet befolkningsøkologer den logistiske vekstmodellen. Etter hvert som befolkningsstørrelsen øker og ressursene blir mer begrensede, forekommer intraspesifikk konkurranse. Personer i en befolkning som er mer eller mindre tilpasset miljøet konkurrerer om overlevelse. Befolkningen blir av når miljøets bæreevne er nådd.

Den logistiske modellen antar at hver enkelt person i en befolkning vil ha lik tilgang til ressurser og dermed en like mulighet for overlevelse.

Gjær, en mikroskopisk sopp, utviser den klassiske logistiske veksten når den vokser i et reagensrør. Det er vekstnivåer av da befolkningen tømmer næringsstoffene som er nødvendige for veksten.