Hvilket gir flere genetiske variasjoner? Mitose eller meiosis. Og nevne arrangementet som skaper variasjonen.

Hvilket gir flere genetiske variasjoner? Mitose eller meiosis. Og nevne arrangementet som skaper variasjonen.
Anonim

meiose skaper mer genetisk variasjon. Dette skyldes at det produserer 4 datterceller, hvorav ingen er genetisk identiske, mens mitose produserer 2 identiske datterceller (som er identiske med foreldrecellen).

Uavhengig utvalg og krysser over er det som gir meiosis genetisk variasjon- uavhengig utvalg er det tilfeldige arrangementet av kromosomer under meiosis. cellene blir tilfeldig gitt allelene til enten kromosom i de homologe kromosomparene, noe som fører til variasjon på grunn av denne tilfeldige rekkefølgen (like mulighet for at begge parentes celles allel skal være i hver nybildet celle).

Krysser over er når gener utveksles mellom homologe kromosomer, som resulterer i rekombinante kromosomer som kan inneholde gener fra begge "foreldreceller".

Håper dette hjelper!

Merk: det er egentlig ikke to "overordnede celler" - teknisk forekommer meiosis når en diploid celle deler to ganger for å produsere 4 haploide celler. Men siden meiosis er hvordan gameter (som er haploide celler) produseres, (fra 2 haploid til 1 diploid og gjennom meiosis, 4 mer haploid), er det enklere å tenke på det på den måten.