(y ^ 5x ^ 3) / (y ^ 5x ^ 4) forenkle?

(y ^ 5x ^ 3) / (y ^ 5x ^ 4) forenkle?
Anonim

Svar:

# #

# qquad qquad qquad qquad {y ^ 5 x ^ 3} / {y ^ 5 x ^ 4} = x ^ {-1} quad. #

Forklaring:

# #

# "En måte å gjøre dette på er som nedenfor. Hovedverktøyet som brukes her er" #

# "Subtraksjonsregel for eksponenter." #

# "Her går vi:" #

# {y ^ 5 x ^ 3} / {y ^ 5 x ^ 3} = y ^ 5 / y ^ 5 cdot x ^ 3 / x ^ 4 = y ^ {5 - 5} cdot x ^ {3 - 4} qquad qquad qquad qquad quad "Subtraksjon Rule" #

# qquad qquad qquad qquad qquad qquad = y ^ {0} cdot x ^ {-1} #

# qquad qquad qquad qquad qquad = 1 cdot x ^ {-1} qquad qquad qquad quad "null eksponent definisjon" #

# qquad qquad qquad qquad qquad qquad qquad qquad = x ^ {-1} #

# qquad qquad qquad qquad qquad qquad qquad qquad = 1 / x quad. qquad quad quad "Negative Exponent Definisjon" #

# "Dette er vårt svar." #

# #

# "Sammendrag:" #

# qquad qquad qquad qquad {y ^ 5 x ^ 3} / {y ^ 5 x ^ 4} = x ^ {-1} quad. #